Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kirvesranta

Kirvesranta sijaitsee Kuvansin kylässä, joka  on nuorekas kylä n. 5 km Varkaudesta etelään. Joroisten keskustaan matkaa tulee 10 kilometriä.
Kuvansin palveluihin kuuluu ala-aste, päiväkoti, leipomo+myymälä, ruokakauppa, autokorjaamo, ravintola-pizzeria, parturi-kampaamo ja koirahoitola.


Päärakennus on otettu käyttöön 1999, jonka jälkeen yläkertaa on vielä rakennettu 2000.

Kyseessä on paikallaan rakennettu hirsirakennus, joka on tehty Lapin aihkihirrestä. Hirret on ostettu kokonaisina Savukoskelta ja Kemijärveltä eli erittäin tiheäsyistä hirttä. Hirret on sahattu paikallisella sahalla  ja käsin vuoltu.

Alakerta n. 200 m2

keittiö, ala-aula, tekninen tila, pukuhuone, pesuhuone,  sähkösauna, 2 x WC, eteinen, sisäterassi sekä sali, joka on L-muotoinen. Keskellä salia leivinuuni ja takka.


Yläkerta n. 150 m2

Yläkerrassa 3 mh, ilmastointihuone, vaatehuone, kylpyhuone, pienempi avokeittiö  sekä iso yhtenäinen olohuone.

Alakerran salia on käytetty juhlatilana tilauksesta. Alakerran teollisuuskeittiö muutettu normaaliksi kotikeittiöksi 2015.

Alakerran ulko- ja sisäseinät hirttä.
Yläkerran ulkoseinät tuppilautaa, sisäpuoli levytetty ja maalattu.

Talossa on sähkölämmitys, ala- ja yläkerrassa ilmalämpöpumput sekä 2015 rakennettu takkaan vesikiertosydän, jonka tuottamasta lämmöstä 80% menee suoraan lämminvesivaraajaan. Alakerrassa salia lukuunottamatta laattalaattia, jonka alla vesikiertolämmitys. Salissa lankkulattiat, hiottu ja lakattu 2015 kesällä, jonka jälkeen salia ei ole juuri käytetty eli lattia on priimakunnossa.

Autotalli/varasto n. 70 m2. Kahdet isot ovet, toinen puoli varastona. Rakennuksen takaosassa kaksi huonetta. Toisessa ilmastointikoneet ja putkistot + wc-valmiussekä lattialämmitys,  huonetta käytetty varastona. Toinen huone on tehty kesähuoneeksi eli paneloitu ja sinne on myös toinen sisäänkäynti sekä sähköpatteri.

Rantasauna n. 50 m2 tehty myös aihkitukista, mutta astetta pienemmästä kuin päärakennus. Valmistunut 2000.
Iso löylyhuone,U-lauteet, pesuhuone, pukuhuone , WC ja takkatupa. Kiuas on puukiuas ja vaikka pesuhuoneessa on kaksi suihkua, niin on myös pata.

Rakennukset ovat rauhallisella n. 6000 m2 rantatontilla, joka rajoittuu Haukiveteen (jatkuu Saimaana). Ranta on länsiranta. Tontti sijaitsee Joroisten kunnan Kuvansin kylässä, Kirvesniemessä, 6 km Varkauden keskustasta, 12 km Joroisten kirkolta. Toisella puolellamme ja takanamme on metsää, toisella puolella olevalla tontilla on toinen hirsitupamme. Vastapäätä on Paavalinkiven asuntoalue. Siellä on kunnan virallinen uimaranta eli veden puhtautta mitataan usean kerran kesässä.

Hirsitupa jää entiselle omistajalle. Tosin siitä voi tehdä etuosto-oikeussopimuksen jos ostaja niin haluaa ja mahdollisesti voimme myydä koko alueen kerralla.


Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@kirvesrantakodiksi.fi tai soita numeroon 0400 299 850.